Osynlig tandställning - SPECIALISTTANDVÅRD

Har du drömt om ett perfekt leende? Nu behöver du inte drömma längre, få ditt drömleende med osynlig tandställning. Vi arbetar bland annat med Invisalign. Vår specialist inom tandreglering hjälper dig att hitta kraften i ditt leende!

Intresserad av osynlig tandställning i Lund?

Så går behandlingen till med osynlig tandställning i Lund

Boka en konsultation

Tandregerings konsultation

Utredning av bettet, 3D skanning, fotografering

En specialist i tandreglering planerar din behandling

ClinCheck- Granskning av 3D modell med dig innan start

Beställning av dina osynliga skenor

Tandställning med Invisalign

Påbörjad behandling med regelbunden kontroll

Vad är osynlig tandställning?

En osynlig tandställning är en serie genomskinliga plastskenor som är avtagbara och som gör små, stegvisa förflyttningar av tänderna. Det finns olika system för detta där de vanligaste heter Invisalign och Sparks. Osynliga skenor är ett estetiskt och säkert alternativ till en vanlig tandställning.

MER FRIHET– Diskreta att ha på sig och lätta att ta ut när du behöver.

SNABB RESULTAT- Det är möjligt att du ser resultat på så kort tid som 3 månader beroende på hur komplicerat ditt fall är.

INVESTERA I DIG SJÄLV- Vi kan erbjuda flexibla betalningsplaner med PayZmart*.

Bild på en osynlig tanställningsskena

Hur fungerar osynlig tandställning?

Din tandläkare kommer att skapa en unik, digital behandlingsplan för en exakt kartläggning av förflyttningen av dina tänder. Dina genomskinliga skenor utformas sedan för att utöva rätt mängd kraft på rätt plats vid rätt tidpunkt baserat på behandlingsplanen för dig. Din tandläkare kommer att finnas vid din sida varje steg på vägen för att övervaka dina framsteg och säkerställa att tandskenorna har rätt passform. 

Hur lång tid tar en behandling?

Att uppge exakt hur lång tid en behandling med osynliga tandställning tar är omöjligt då det varierar mellan olika patienter. Beroende på hur stor bettjusteringen är kan behandlingslängden variera mellan 3 och 18 månader. Du kommer däremot att få en uppskattad behandlingslängd när du och tandläkaren går igenom behandlingsplanen.

Varför ska du välja Tandtorget?

Specialisttandläkare, med rätt kompetens, mot bakgrund av erfarenheten som krävs för att ge dig en säker behandling och ett vacker leende
Bild före och efter scaning av tänderna

Vanliga frågor & Svar - FAQ

De är två väldigt bra system. De är varandras konkurrenter och är i ständig match om vem som kan leverera den bästa lösningen. De är lite som Iphone och samsung som konkurenter. Invisaglin var först på marknaden med sina finurliga lösning på hur man kan flytta tänder med en förutsägbar resultat. 

-Helt osynlig på tänderna

-Skadar inte munslemhinnan

-Skadar inte tandemaljen

-Har hög komfort

-Påverkar inte uttalet (t.ex. ingen läspning, inget mumlande)

-Påverkar inte dina resor och möten

-Innebär inga begränsningar i din livsstil, njut av dina sportaktiviteter som vanligt

Bara positivt och du kommer tänka varför gjorde jag inte behandlingen tidigare. Du kommer kunna le med ett självförtroende.

De vanligaste biverkningar inom tandreglering är

1) Karies (hål i tänderna) om man ej har god munhygien och följer de intruktioner som vi ger under tiden man behandlas med tandreglering. 

2) Rotresorption på framtänderna i över- och underkäkens front (ca 1-2 mm är normalt), de sker i nästan alla tandregleringsbehandling

3) Efter behandlingen så kan tänderna flytta tillbaka till sitt ursprungs position om de ej får retineras  i slutpositionen med trådar eller nattskena eller båda två ”Golden standard”

4) Tandköttsinflammation om man ej har optimal munhygien med god tandborstningsteknik

5) Att enstaka tänder inte flyttar sig i den position som är planerat pga att tanden växer in i benet. Detta fenomen kallas för  Ankylos och tack och lov är detta  väldigt ovanligt!

6) Ibland kan tändernas nerver bli påverkad till den grad att de går i nekros (självdöd), detta är också väldigt ovanligt!

7) Att man ibland  inte kan uppnå samtliga mål till 100 %.  Då det är i slutändan biologin som styr kan man inte förutsäga detta i teoretisk och teknologiska algoritmer. Ibland får acceptera och respektera de biologiska ramarna som tänderna är begränsade till att flytta sig inom. Dock är detta  väldigt individuellt betingat.

All planering planeras av vår specialist i ortodonti. Behandlingen utförs av våra allmäntandläkare. Detta gör att vi kan behandla alla olika bettfel oavsett svårighetsgrad med  en garanterad bra resultat. 

Alla kan behandlas med osynligtandställning oavsett bettfel eller ålder förutsatt att detta planeras av specialister. 

Ingen behandling är sig likt men om man ska generalisera kan man dela in det i

Lätta fall 28 000 – 35 000 kr

Medelsvåra fall : 40 000- 50 000 kr

Svåra fall: fr 55 000 kr

Våra priser utgörs av ett paket  inkluderad slutbehandling (tråd och nattskena). Inga dolda avgifter eller tillkommande kostnader längs vägen. 

 I och med att du byter ut dina skenor 1gång i veckan får du en ny fräsch skena varje gång. Annars är det med vatten och en mjuk tandborste.

När sista skenan på din osynliga tandställning avverkad är själva tandregleringen färdig och nu är det dags för din slutbehandling. Detta görs med retainer tråd och nattskena för att garantera hållbart resultat ” Golden standard ”

Vissa önskar gå vidare med nya behandlingar för att ytterligare förfina sina nya leenden. Har du önskemål om snygga till formen eller färgen på dina tänder efter att behandlingen är klar kan man börja planera för det nu. Man jobbar med något som heter smildesign för att få ett perfekt leende. Till exempel byta ut gamla lagningar på framtänderna, utföra blekning eller  få fasader. Inget är ett måste och det är upp till varje person att avgöra hur fint man önskar få det. 

Nej, ett stabilt bett med god retention och god oral hygien kan minska tandlossning

Om en skada/spricka kan ses innan behandling påbörjas skall detta utredas och eventuellt behandlas av  behandlande tandläkare innan start, om detta är liten och symptomfri spricka kan det planeras att starta tandregleringsbehandling och åtgärda det ifall symptom uppkommer. Detta beslutar allmäntandläkaren innan  behandlingstart.

Tandregleringen med skenorna kan orsaka lätt läspande upplevelse, men med god tal-träning kan det försvinna. Ingen känd risk att man fortsätter att läspa efter behandlingen då man skapar en bättre yta för tungan för att placera sig i gommen. 

Slipningarna som utförs i bettet för tandregleringsbehov är i sådan liten storlek (0,1-0,25 mm) så att det är nästan obefintligt att skada tanden. Vi vill alltid uppnå en harmonisk balans i bettet efter avslutad behandling. 

Det är helt upp till dig. Önskar du  försäkra dig om  att  tänderna inte  flytta sig ska du bära retainer tråd och nattskena hela livet.

Risken finns annars att tänderna går tillbaka till sin ursprungs position därmed förfaller inga garantier. Önskar du linjera tänderna igen får du betala för en ny behandling. 

Det är mer komplicerat, men det finns hjälpmedel och metoder som kan läras ut av tandhygienisten.

Tandhygienister är utbildade till att kunna skrapa bort tandsten i olika bett samt situationer med fixerade trådar i bettet. Det finns dock en ökad risk för ökad tandstens-påbyggnad då det finns en retentionstråd baktill på tänderna i underkäken. Men med kontinuerlig hygienbehandling som du utför själv samt hos tandhygienist kan man få ett bra resultat och god munhygien. 

Vi tar inga risker och vi står för att garantera ett snyggt och funktionellt slutresultat. Alla våra behandlingar planeras av specialister som bevakar behandlingen och detta är just varför du kan vara säker på en bra slutbehandling. Skulle något behöva korrigeras finns de där. Det är inte enbart linjeringen av tänderna som är viktigt utan även när du bitter ihop ska tänderna gå ihop fint utan att störa ditt bett. 

JA,  även för de som håller på med kampsport

Nej, smärtfritt

1-2 månader jämfört med traditionell tandställning på 1-2 veckor. 

De är osynliga från ett avstånd på  30 cm 

"Min upplevelse av Tandtorget är enbart positiv! Personalen är alltid lika trevlig och jag som kund känner mig alltid välkommen och sedd. Jag har under 8 månader genomgått en behandling med osynlig tandställning (Sparks) och är mycket nöjd med både resultat och behandling. Jag kan varmt rekommendera Tandtorget!"
Julia Almevi Munther
Behandlad med Sparks Aligner
Invisalign
Läs mer på egna hemsidan...
Sparks Clear aligner
Läs mer på egna hemsidan...

TANDREGLERING I LUND

Osynlig tandställning