Skalfasder

Allt om skalfasader

Skalfasader by Tandtorget

Har du någonsin drömt om ett perfekt leende? Med skalfasader kan den drömmen bli verklighet. Skalfasader är tunna, skräddarsydda skal som placeras över framsidan av dina tänder för att förbättra deras utseende och ge dig det leende du alltid velat ha. Här på vårt skalfasader center är vi dedikerade till att göra din dröm till verklighet. Läs vidare för att lära dig mer om denna fantastiska kosmetiska tandbehandling och svar på vanliga frågor.

Vad är skalfasader?

Skalfasader är ultratunna skal vanligtvis tillverkade av porslin eller kompositmaterial som fästs permanent på framsidan av dina tänder. Dessa skal är utformade för att förbättra utseendet på tänder som är missfärgade, missformade, ojämna eller har mindre skador.

Varför välja skalfasader?

Skalfasader erbjuder en rad fördelar för dem som söker förbättra sitt leende. Dessa inkluderar:

  • Förbättrad estetik: Skalfasader kan förvandla ditt leende genom att täcka ojämnheter, missfärgningar och andra kosmetiska problem.
  • Hållbarhet: Skalfasader är tillverkade av starka material som kan hålla i många år med korrekt vård och underhåll.
  • Minimalt ingrepp: Jämfört med andra tandbehandlingar kräver skalfasader oftast minimal borttagning av tandsubstans, vilket gör dem till ett skonsamt alternativ.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen med skalfasader är vanligtvis en flerstegsprocess. Först kommer du att konsultera med en erfaren tandläkare för att diskutera dina mål och utvärdera din tandhälsa. Sedan kommer dina tänder att förberedas genom att en liten mängd tandsubstans avlägsnas för att skapa plats för fasaderna. Vid behov kan en tandreglering med Invisalign rekommenderas om dina tänder är krokiga eller ojämna för att optimera resultatet av skalfasader. Efter förberedelsen tas avtryck av dina tänder för att skapa skalfasaderna som sedan kommer att anpassas och permanent fästas på plats.

Är skalfasader rätt för mig?

Skalfasader är en utmärkt lösning för många människor som vill förbättra sitt leende. Om du är missnöjd med utseendet på dina tänder på grund av missfärgningar, ojämnheter eller mindre skador, kan skalfasader vara ett passande alternativ för dig. Det bästa sättet att avgöra om skalfasader är rätt för dig är att boka en konsultation med en erfaren tandläkare för att diskutera dina alternativ.

Kontakta oss idag för att komma igång

Vill du ha ett strålande leende som får dig att känna dig självsäker och vacker? Kontakta oss för att boka din konsultation. Vårt team av erfarna tandläkare är här för att hjälpa dig att uppnå det leende du förtjänar.