Bettskena / snarkskena

Vaknar du med värk i kinder, käkar, tänder eller nacke och huvud då kanske du gnisslar tänder. Med en bettskena på natten kan du få hjälp. Slit inte bort dina tänder när du sover i onödan kom till oss istället för en bettskena.

Vad är en bettskena?

Bettskena är en del i behandlingen av tandgnissling eller tandpressning. En specialgjuten skena tillverkas efter ditt bett för att avlasta käkleder, tuggmuskler och tänder. Symptom på tandgnissling och tandpressning kan vara att man på morgonen har huvudvärk, ömma, värkande tänder, tuggmuskler och käkleder. Går man med obehandlad tandgnissling kan det orsaka påtagligt tandslitage med ilningar som påföljd. Det finns även möjlighet att behandla med Botox.

Vad är snarkskena?

Snarkskenan kan hjälpa dig som har problem med snarkning eller lider av sömnapné. En snarkskena är ett effektivt hjälpmedel för att sluta snarka. Den fixerar käkarna och gör att underkäken skjuts fram, på så sätt förhindras tungan att åka ner i svalget och man snarkar inte. Snarkskenan vidgar även andningsvägarna. Hos tandläkaren får du en individanpassad skena, en så kallad antiapnéskena  för bästa resultat.

Bettskena / snarkskena